Bloggernes værktøjskasse – Opdateres løbende med nye spændende værktøjer

Alle værktøjer er skrevet op som:

  1. Navn/Link til hjemmeside. 
  2. Om det er et program, der skal hentes, en app eller om det er webbaseret. 
  3. Koster det noget?
  4. Beskrivelse

Instagram

  • Iconosquare – Web og app – $, men med gratis prøveperiode.

    Få avanceret statistik, se hvem dine følgere er og hvilket content, der præsterer bedst. Følg med i væksten på din konto, planlæg opslag, og se, hvad dine konkurrenter gør godt!

  • Indblik i Instagram – App – Gratis

    Hvis du har en virksomhedsprofil på Instagram, har du adgang til Insights, som giver dig data om, hvem dine følgere er, hvornår de er aktive, og hvilket slags indhold, der præsterer bedst. Har du ikke en virksomhedsprofil endnu, så få dig en! Der er et hav af fordele ved en virksomhedsprofil, som fx udvidet funktionalitet, links i stories, og meget mere! *OBS* For at oprette en virksomhedsprofil kræver det, at du har en Facebookside.

Facebook

  • Iconosquare – Web og app – $, men med gratis prøveperiode.

    Få avanceret statistik, se hvem dine følgere er og hvilket content, der præsterer bedst. Følg med i væksten på din konto, planlæg opslag, og se, hvad dine konkurrenter gør godt!

  • Indblik for sider – Web – Gratis.
    Hvis du har en Facebookside, så har du også adgang til “Indblik for sider”, et værktøj, som giver dig mange brugbare data om dine følgere på Facebook. Har du over 1.000 likes, kan du få yderligere data på dine følgere.

Blogstatistik

  • Google Analytics – Web, (kobles sammen med bloggen) – Gratis.
    Det mest grundige værktøj til bedre at forstå, hvem dine læsere på bloggen er, hvor din trafik kommer fra, og hvordan læserne navigerer rundt på bloggen. Uden tvivl det mest brugbare statistikværktøj! Det kræver en smule teknisk snilde at sætte op, men du kan med fordel bruge WordPress pluginnet “Google Analytics for WordPress by MonsterInsights” til at sætte sporingen på din WordPress blog. Bruger du pluginnet, kan du også se statistikkerne direkte på bloggen, i stedet for at skulle ind på Google Analytics’ hjemmeside.
  • Jetpack – Wordpress plugin – Gratis.
    Simpelt, men godt. Få basale analytics på dine besøgende, og hvor de bevæger sig på bloggen. Beskytter samtidig mod “angreb” på din side og har udvidet funktionalitet i forhold til kommentarerne på din blog, såfremt kommentarfeltet i dit tema ikke lever op til forventningerne. (Kræver dog en WordPress.com bruger.)
  • Facebook Pixel – Web, (Kobles sammen med bloggen) –  Gratis.
    Meget brugbart værktøj som hele tiden udvikles og kommer til at spille en stor rolle i fremtiden. Få statistik på dine besøgende, baseret på Facebooks data. Absolut den mest dybdegående indsigt i dine besøgende, du kan få, da Facebook har utrolige mængder data på deres brugere. Pixelen kan desuden bruges til at opsætte målgrupper baseret på deres færden på din hjemmeside, og kan med stor fordel bruges til markedsføring eller til kampagner med samarbejdspartnere. *OBS* Kræver en Facebook Business Manager, samt lidt teknisk snilde at installere på bloggen. Men kan med fordel bruge WordPress pluginnet “Pixel Caffeine” til at installere sin Pixel og opsætte målgrupper direkte på bloggen.

SEO

  • Yoast SEO – Wordpress Plugin – Gratis, med mulighed for at købe en pro udgave.
    Er utroligt let at bruge og guider dig igennem at skrive stærke SEO-optimerede blogindlæg. Pluginnet fortæller dig på pædagogisk vis, hvad du skal gøre og fungerer samtidig som en checkliste, du kan krydse af, hver gang du laver et nyt blogindlæg.
  • Ahrefs – Web – $, Relativt dyrt, men med en 7 dages, 7$ prøveperiode.
    Dette er SEO-værktøjet, som de store bureauer bruger. Det er ret pricy (Fra 99$ om måneden og op!) men utroligt brugbart! Her kan du holde øje med dine placeringer på Google, undersøge dine konkurrenter samt følge med i, hvilke sider der linker til dig. Værktøjet kan bruges til at planlægge hvilket indhold, du mangler at skrive om sammenlignet med dine konkurrenter. Det kan også bruges til at finde gode søgeord, du vil findes på, og derved vækste antallet af besøgende til bloggen. Sidst men ikke mindst, kan du se, om din blog har været ude for et negativt SEO-angreb, som kan påvirke dine rangeringer på Google.

Billedredigering

  • Photoshop/Lightroom – Program til computeren eller som app til telefonen – $, men med mulighed for studierabat eller lav månedlig betaling.
    Professionelt billedredigeringsprogram. Her har du alle værktøjerne til at redigere dine billeder, så de bliver så gode som muligt. Kræver dog en del øvelse at mestre!
  • Gimp – Program til computeren – Gratis.
    Kan næsten det samme som Photoshop, relativt nemt at bruge og finde rundt i. Ligesom Photoshop kræver det en del øvelse.

Grafisk design

  • Canva – Web – Gratis med mulighed for premium.
    Utroligt let at benytte til at lave grafisk design, logoer eller andre grafiske elementer! Gratis at bruge, webbaseret og med mange flotte ressourcer og skabeloner. Absolut et “must try”, hvis du vil øge kvaliteten af grafikken på dine blogindlæg eller generelt bare lave flotte grafiske opslag til SoMe, eksempelvis til konkurrencer eller lignende.
  • InDesign – Program til computeren – $, men med mulighed for studierabat eller lav månedlig betaling.

Kender du et værktøj, som også fortjener en plads på listen? Skriv det i kommentarerne herunder, så kigger jeg på det og får det muligvis tilføjet!

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments