Link i bio – Det vigtigste link på Instagram

Link i bio - Instagram

Men hvad betyder link i bio?

Som aktiv bruger af Instagram, er det nærmest umuligt ikke at være stødt på sætningen “Se link i bio” – Men hvorfor er denne sætning så universalt brugt på Instagram? Og hvorfor er det så vigtigt med det link?

Ja ser du, på Instagram har man 2 muligheder for at linke ud fra mediet: Linket i ens biografi (link i bio) – Værende ens profil på Instagram, samt link stickers i story.

Linket i biografien er det eneste link som ikke forsvinder efter 24 timer (stories maksimale levetid), og den eneste mulighed man har fra eksempelvis Instagram-posts, for at henvise til eksternt indhold.

I særdeleshed bloggere og virksomheder bruger flittigt linket i bio, og skifter ofte linket ud, når der kommer et nyt Instagram-post der henviser til noget nyt.

Linkmuligheder på Instagram

Antal linksLevetid
Linket i bio1∞ eller indtil det udskiftes
Link i storyOp til 24 timer

Sådan får du mest muligt ud af dine links på Instagram

Da Instagram begrænser dig til kun et link i din bio, samtidig værende det eneste link som ikke forsvinder automatisk, så gælder det om at udnytte linket optimalt – Men hvordan gør du det? Særligt når dit indhold hele tiden skifter, og linket derfor jøvnligt skal udskiftes?

For eksempel det gamle Instagram-post du lagde op i går, det er nu ikke længere brugbart, når der kommer et nyt Instagram-post, der også gør brug af linket i bio.

Så vil det gamle post – Som stadig henviser til “se link i bio”, nu være irrellevant, måske endda give en dårlig brugeroplevelse for dine følgere, da linket de følger, ikke går til det indhold de forventer.

Men der findes heldigvis en god håndfuld services og værktøjer der kan hjælpe:

Link i bio værktøjer og services

Linkibio DK Link i bio - Bloggerspace
Billede lånt fra Linkibio.dk

Når der findes udfordringer, så findes der som regel også løsninger, herunder løsninger som eksemppelvis:

Med disse services kan du nemt planlægge links, så du sparer tid og gør din hverdag lettere.

Lave et flot klikbart feed som afspejler dine opslag på Instagram, og give dine følgere en bedre og mere professionel brugeroplevelse, samtidig med at du sørger for at selv dine gamle Instagram-opslag forbliver relevante.

Det er mulighed for at bruge alle tre services helt gratis, eller betale lidt og få adgang til mere. Men tag et kig på de forskellige værktøjer og beslut for dig selv, hvilken der passer bedst til dig.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvor finder man link i bio?

Link i bio er det link man finder i biografien på en Instagram-profil, det vil sige beskrivelsen på selve profilen. For at komme ind på profilen, skal du blot klikke på brugernavnet af brugeren, hvis opslag du kigger på.

Hvad betyder “se link i bio” på instagram?

“Se link i bio” betyder at det indhold der refereres til, kan tilgås via linket der fremgår af profilens biografi. Klik derfor ind på profilen ved at klikke på brugernavnet, for at se linket i bio og gå til det der omtales.

Hvordan laver jeg et link i bio?

Link i bio tilføjes ved at redigere din profil, hvor du har mulighed for at tilføje et link til profilen. Ønsker du at tilføje flere links eller har du brug for at udskifte linket ofte, så kan det være en fordel at bruge en af de services der findes til link i bio, som eksempelvis linkibio.dk

Hvorfor kan jeg ikke linke på Instagram?

Man kan altid linke gennem sit link i bio, eller sine stories. Der er dog undtagelser hvis det du forsøger at linke til, er blokeret af Instagram, f.eks. hvis du bruger link-forkorter services, som spammere ofte også bruger.

Kan man linke på Instagram?

Ja, på Instagram har du flere muligheder for at linke, herunder stories gennem deres funktion med link stickers, samt muligheden for at linke gennem dit link i bio.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments